M27 Morlincourt 06-07-2024

Comb. Oosterhof, Groningen

Winnaars rayon 1:

Wij zijn Martin en Timmie Oosterhof vliegend onder de naam combinatie Oosterhof. Onze duiven bestaan uit 85% duiven van Jan Hokse uit Staphorst. In 2016 kregen wij een hele ronde laatjes van Jan toen wij weer na 6 jaar begonnen met de duivensport. Dit was direct een schot in de roos want hier zat een koppel bij wat nu ons stamkoppel is en hebben met dit koppel het hele hok opgebouwd. De rayon overwinnaar is dan ook een direct kind uit dit koppel. Dat deze doffer van hoge snelheden houdt heeft hij al vaker dit jaar laten zien op de trainingsvlucht Heino ook toen vloog hij op deze vlucht een 4e van het rayon. We zijn Jan nog steeds dankbaar voor  de duiven die wij toen van hem hebben gekregen. Nog 1 vlucht en dan kunnen we ons 100% concentreren op de jongen kijken als we ook hier nog een keer vroeg kunnen zitten. 

Groetjes combinatie Oosterhof uit Grunn.

Herman Boekelo, Stadskanaal

Winnaar rayon 2:

G.J. Dankelman, Ommen

Winnaars rayon 3: 

Een mooie gezamenlijke lossing van de afdelingen 9,10 en 11 met een stevige wind pal achter. Het doet mij een beetje denken aan de goede oude tijd in die jaren dat Derby Orleans nog vervlogen werd, het was de ultieme afsluiting van het jonge duivenseizoen en bracht veel spanning met zich mee. Zaterdag was het niet minder, de duivinnen trainden de hele week erg goed en vraten als gekken. Dus waren de verwachtingen hooggespannen. Duiven in form kunnen overal vroeg pakken is mijn mening. Door ze veel vitamine A (aandacht) mee te geven kun je veel afdwingen. Ik zie het als een ruiter te paard waar ook de onderlinge band je tot een ultieme  prestatie kan brengen.

Zaterdag was het de 892 een jaarling duivin die om 16.17 uur met een snelheid van 2068 m/min als eerste aantikte. Nummer 2 en 3 volgden snel kwamen pal uit het zuiden en zaten erg hoog. In het rayon 3  2403 duiven 1,3 en 6  en in de afdeling een mooie 31ste plaats tegen 6967 duiven . De 892 is een goed gebouwde duivin waar ik voor de toekomst hoge verwachtingen van heb . De vader komt bij Edwin Hoogland weg en is een zoon uit  Arjen maal Rianne (dochter Miss Teletekst Johan de Vries ) De moeder heb ik gehaald bij de Jong uit EE en is een dochter van New Future (Zoon New Olympic Solange G & S Verkerk ) maal Floki ( 2 de internat .Asduif eendaagse fond 2018 ) 

Zaterdag mag ze nog 1 keer mee voor haar eerste dagfond vlucht (kijken wat ze daar kan ) en zit het seizoen erop. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind . 

Succes allemaal 👍👍👍👍 ,

Gerrit Dankelman

Gebr. Schrik, Ter Apel

Winnaar rayon 4:

Afgelopen zaterdag 6 juli stond de laatste midfond op het programma.

Het bleek een hele snelle vlucht te gaan worden. Met uiteindelijk een goed behaalde prestatie voor ons.

We kregen de 017 een goed gebouwde doffer voorop.

Daarmee behaalde we de 1e plaats in rayon 4 (1994 duiven).

Tevens ook de 1e in zuid (4397 duiven).

Met vriendelijke groet, 

Gebr. Schrik 

 


A27 Cahors 05-07-2024

H. Hoeks, Bovensmilde