Uitnodiging Ladies Night

 

Ladies Night 


Geachte ladies league deelneemster,

Dit jaar zal onze eerste ladies night plaatsvinden!
Deze wordt gehouden op zaterdag 3 februari a.s. bij Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo. Tijdens deze avond zullen de prijswinnaars van de attractievluchten hun prijzen ontvangen. Daarnaast zal er een verloting plaatsvinden waarbij diverse mooie prijzen te winnen zijn. Verder zal het een gezellige avond worden onder het genot van een hapje en een drankje.
 

U bent welkom vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur.


We vragen u om ons uiterlijk zaterdag 27 januari via een email aan ladies@npoafdeling10.nl door te geven of u komt en met hoeveel personen. 

Voor de deelneemsters van de ladies league zullen er geen entreekosten verbonden zijn aan deze avond. U wordt deze avond voorzien van warme- en koude hapjes en ook drinken is inbegrepen. 

Wij willen duidelijk benadrukken dat het een ladies night betreft, dus een avond speciaal voor de ladies league deelneemsters. Echter zijn wij er ons van bewust dat niet iedereen in staat is om zelfstandig naar Grolloo te komen. Voor deze dames is het dan ook toegestaan om maximaal 1 introducee mee te nemen. Hieraan zijn wel kosten verbonden, namelijk €20,- euro per introducee. U kunt contant betalen bij de ingang van de ladies night of met uw smartphone met uw bank app via een QR-code.
 

Samen hopen we er een gezellige avond van te maken! We hopen dat er zoveel mogelijk dames op deze avond zullen komen zodat het een geslaagde ladies night wordt. Daarom willen we jullie dan ook vragen om zoveel mogelijk mede-ladies league deelneemsters uit te nodigen. 


Met vriendelijke groet,

Ladies League Commissie Afdeling 10,

Silvia, Christina en Wendela

 

Zoals jullie wellicht hebben vernomen zocht Marjolein Popken een opvolger voor het organiseren van de ladies league van afdeling 10. Wij, Silvia Hilbrands, Christina Stuut en Wendela Wiersema, zullen vanaf nu het stokje van haar overnemen. Voor vragen over de ladies league kunnen jullie dus bij ons terecht. 

Ons emailadres is ladies@npoafdeling10.nl. Ook zijn we te vinden op Facebook met de naam "Ladies League afdeling 10". Daar zullen we regelmatig nieuws posten. 

 

Als u naar beneden scrolt daar stellen de drie dames stellen zich graag aan u voor.

Attractievluchten 2023

Door de vele sponsoren staan er in 2023 maar liefst 10 attractievluchten op het programma:

Datum:

06-05-23

20-05-23

10-06-23

01-07-23

08-07-23

22-07-23

28-07-23

05-08-23

26-08-23

02-09-23

 

Vluchtcode:

V18

M20

E23

M26

V27

J29

A30

J31

F34

N35

Losplaats:

Tongeren

Arlon

Sens

Chalons en Champagne

Weert

Gennep

Bergerac

Tongeren

Rethel

Tongeren

Discipline:

Vitesse

Midfond

Dagfond

Midfond

Vitesse

Jong

Marathon

Jong

Jong

Natour


Wanneer één van bovenstaande vluchten door de afdeling wordt afgelast, zal de attractievlucht worden opgeschoven naar de eerstvolgende vlucht van de desbetreffende discipline. Mocht een afgelaste attractievlucht de laatste vlucht van een discipline zijn, dan komt de attractievlucht te vervallen. 

 

Als de vlucht wordt verschoven naar zondag, zal de attractievlucht WEL doorgaan.

 

Per attractievlucht zijn er, bij minimaal 10 duiven op de uitslag, 3 prijzen te winnen: 
Eerste, middelste* en laatste duif op de uitslag. Als er minder dan 10 duiven op de uitslag staan, zal alleen de eerste duif prijs winnen.

Bij een even aantal prijzen zal de middelste prijs gaan naar de duif op de eerstvolgende plaats na het precieze middelpunt. Bijv.: bij 20 duiven op de uitslag, zal de duif op plaats 11 prijs hebben. Bij 25 duiven op de uitslag, zal de duif op plaats 13 de prijs pakken. 

 

Er komen uitslagen voor zowel noord (rayon 1 t/m 3) als zuid (rayon 4 t/m 6). Zowel de eerste, middelste en laatste prijsduif van noord als zuid zal dus prijs winnen. Voor de marathon is er een gezamenlijke uitslag, dus de prijswinnaars zullen uit deze gezamenlijke uitslag komen.

 

Per vlucht kan een liefhebster maximaal 1 attractieprijs winnen. Hierbij telt de hoogste notering. Bij meerdere prijzen zal de middelste prijs naar de eerstvolgende liefhebster op de uitslag gaan. De laatste prijs zal naar de laagst geklasseerde liefhebster gaan die geen andere attractieprijs heeft op de desbetreffende vlucht.

 

Een prijs zal alleen worden uitgereikt als de naam van de ‘lady’ op de uitslag staat. Wanneer dit niet het geval is, gaat de prijs naar de eerstvolgende liefhebster op de uitslag. 

 

In de week voorafgaand aan de attractievlucht zullen de te winnen prijzen bekend gemaakt worden op de facebookpagina van de ladies league. 

 

In de week na de attractievlucht zullen de winnaressen van de gewonnen prijzen bekend gemaakt worden. De prijzen dienen afgehaald te worden tijdens de LADIES NIGHT van afdeling 10. Binnenkort volgt verdere info over de ladies night. 

 

Kampioenschappen 2023

Categorie

Vitesse:

Midfond:

Dagfond:

Marathon:

Jong:

Natour

Vluchtcodes

V16,17,18,21,23,25 & 27

M19,20,22,24.26 & 28

E21,23,25,27,59

A22,24,2596,27,29 & 30

J28,29,30,31,35, F32,33,34 &36

N32,33,34,35 & 36

Tellen

5 van 7

5 van 6

4 van 5

5 van 6

7 van 9

4 van 5

Uit spel

Noord & Zuid

Noord & Zuid

Noord & Zuid

Afdeling

Noord & Zuid

Noord & Zuid


Als er vluchten vervallen, dan zijn er minder of geen aftrekvluchten.

Minimum aantal vluchten dat telt: 

- Vitesse, midfond en marathon: 5

- Dagfond en natour: 4

- Jong: 7

 

Per categorie zijn er 3 kampioenen onaangewezen en 3 duifkampioenen.

Er komt een aparte uitslag voor noord (rayon 1 t/m 3) en een aparte uitslag voor zuid (rayon 4 t/m 6). De punten voor de kampioenschappen worden uit deze aparte uitslagen gehaald. 

De marathon is hierop een uitzondering. Voor de marathon is er 1 kampioen onaangewezen en 1 duifkampioen (bij veel deelname kan dit nog worden aangepast). De punten voor de kampioenschappen worden uit de afdelingsuitslag gehaald. 

 

Het onaangewezen kampioenschap (1:10 verfijnd):

De puntentelling geschiedt per tiental een deler van 1 op het aantal behaalde punten ofwel een tiende gedeelte van het aantal duiven dat meer als tien wordt ingemand. Bijv.: 10 duiven mee, uw 1e duif behaalt 985 punten, blijft 985 punten.

14 duiven mee, uw 1e duif behaalt 985 punten en de 2e 900 punten, dan ontvangt de 2e duif 360 punten (zijnde 4/10) en wordt het totaal 1345/1,4 met als resultaat 960,7 punten voor het onaangewezen kampioenschap (bron: Afdeling 10). Voor een kampioenschap worden de punten per vlucht bij elkaar opgeteld. De vlucht(en) met het minst aantal punten, tellen als aftrekvlucht

 

Duifkampioenschap:

Het aantal punten dat een duif behaald op een wedvlucht, is ook het aantal punten wat telt voor het duifkampioenschap. Voor het duifkampioenschap tellen alle vluchten van een categorie. Uitgezonderd marathon, hiervoor tellen de beste drie resultaten op de A vluchten.

Meespelen:

Iedere dame mag gratis meespelen. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. De enige voorwaarden zijn dat je een dame bent en dat je in het bezit bent van ladies league ringen. De ladies league ringen beginnen ieder jaar met het cijfer 7 en hebben een roze streep op de ring. 

 

De rekenaar (compuclub) zorgt ervoor dat er een uitslag komt met alleen maar ladies league ringen. Hiervoor is het belangrijk dat de naam van de vrouw wordt ingevuld. Wanneer de naam van een man op deze uitslag blijft staat, wordt deze uit de kampioenschappen verwijderd. Ook komt de gewonnen prijs van een attractievlucht te vervallen aan de eerstvolgende damesnaam op de uitslag. 

Tijdens de trainingsvluchten zal de ladies league-commissie de leden gaan aanschrijven waarvan de naam van de man nog in de uitslag staat, zodat dit tijdig kan worden aangepast.

 

Hoe zorg je dat de naam van de dame in de ladies league uitslag komt?

Klik in winver op ‘leden’. Dubbelklik op de naam van toepassing en onderstaande afbeelding wordt geopend op het scherm. Zorg dat het veld LL_Naam is ingevuld met de naam van de deelneemster (zie geel gearceerd).

Als de dame meespeelt op het lidnummer van een partner/familielid etc., worden deze duiven ook geklasseerd in de reguliere uitslagen (club, rayon, afdeling etc.) onder de naam van het lid zelf. Dit kan dus ook een combinatienummer zijn. 

 

Dames die zelf lid zijn van de NPO en spelen onder eigen naam kunnen maximaal 30 ladies league ringen/chips bestellen per jaar. 

Dames die zich laten koppelen aan een reeds spelend lid, kunnen maximaal 25 ladies league ringen bestellen per jaar.

 

Voor vragen kan er gemaild worden naar: ladies@npoafdeling10.nl

Wendela 

Ik ben Wendela Wiersema, 26 jaar oud en woon in Appingedam. Sinds mijn 10e ben ik zelfstandig lid bij P.V. de Blauwe Doffer te Appingedam. Enkele jaren geleden heb ik concurrentie op eigen hok gekregen van mijn zusje Elianne, deelneemster van de ladies league. 


Ik ben penningmeester van P.V. De Blauwe Doffer, zit in de inkorfcommissie en tevens ook in de tentoonstellingscommissie. Daarnaast ben ik nog medeorganisator van NIC0101. 


De verzorging van de duiven ligt in mijn handen. Elianne verzorgt haar eigen duiven wel zoveel mogelijk en mijn vader helpt waar nodig mee met de verzorging van de kwekers.  

Ik vlieg het volledige programma, maar de midfond- en jonge duivenvluchten vind ik het mooist.  


Ik wens iedereen een mooi en goed vliegseizoen toe. 
Groetjes Wendela 

 

Silvia 

Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Silvia Hilbrands getrouwd met Richard Hilbrands we wonen in Finsterwolde. We hebben 2 zoons Dylan en Calvin. Richard en Dylan vliegen samen in combinatie. 


Wat doe ik? 

In het dagelijkse leven werk ik in de horeca al vele jaren hierdoor ben ik niet elk weekend in de club. Wanneer ik in de club ben help ik mee achter de bar, tentoonstelling en feestavond commissie. 


Ik verzorg altijd de jonge duiven laat ze los en voer ze. 

Als er vluchten zijn is het hier altijd volle bak bij ons achter het huis, hopende op vroege duiven net als iedereen.  


Groetjes Silvia 

 

Christina

 

Hallo allemaal, ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Christina Stuut, 51 jaar en getrouwd met Peter Stuut. Wij Wonen in Oude Pekela. 


Wat doe ik? 

In vereniging, De Olle Witte in Winschoten, doe ik barwerkzaamheden en zorg voor de lekkere hapjes en drankjes. En zit in de feestcommissie. 


Verder breng ik onze duifjes altijd weg voor training en zit elke zaterdag met Peter en onze Duitse herder (Falco) achter thuis op de duifjes te wachten van de vlucht, 


Bij deze wens ik jullie allemaal alvast een fijn vliegseizoen toe. 

Groetjes Christina