Duiven melden


Met ingang van seizoen 2016 hebben we gedacht onze meldsite te updaten. Dit vanwege problemen met valse meldingen en mysterieuze verdwijningen van gemelde duiven in voorgaande seizoenen maar zeker ook omdat de techniek wat melden betreft niet stil heeft gestaan. Veel van onze leden zijn in het bezit van klokken die een sms kunnen verzenden of door middel van een internet een verbinding kunnen maken met een smartphone, tablet pc om zo de aankomsten van de duiven te kunnen volgen.


Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze technieken en om de veiligheid te vergroten hebben we besloten om met de mensen van Pigeoncloud in zee te gaan. Zij onderhouden al enige tijd de meldsite van Afdeling 11, bij veel van onze leden wel bekend. Deze meldsite kende al langer de mogelijkheden zoals genoemd en deze mensen zijn constant doende te meldsite te verbeteren en om nieuwe technieken toe te passen.

Wij houden onze eigen domeinnaam, namelijk www.meldenafdeling10.nl maar straks kan men ook terecht op onze site via www.duifmelden.nl door onze afdeling te kiezen op de landkaart . Op de laatste website is trouwens veel informatie te vinden omtrent het gebruik van de meldsite. Neem eens de tijd om de verschillende instructie video’s te bekijken.

Wat verandert er voor onze leden:

Verhoogde veiligheid: Ieder lid kan, als hij of zij dat wil, een persoonlijke inlogcode krijgen. Met deze code krijgt de deelnemer toegang tot alleen de    duiven die door hem/haar zijn ingekorfd. Deze inlogcode is op te vragen op de meldsite via link “Ook duiven melden? Klik hier” te klikken. Uitleg over de persoonlijke inlogcode is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=qHo8K-Pm92o

Voor leden die zich niet prettig voelen zelf te moeten melden krijgt de meldpost binnen de club inloggegevens die toegang geven tot alle duiven van alle leden. We adviseren met klem dat deze inloggegevens alleen bekend zijn bij de meldposten om bijvoorbeeld valse meldingen uit te sluiten.
Er kan gebruik gemaakt worden van automatisch melden, door middel van een sms of via het internet. Een duidelijke uitleg hierover is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=yzofVaYVX-E. Kosten voor de liefhebber in deze is afhankelijk van welke randapparatuur naast uw klok nodig is om automatisch te kunnen melden. In ieder geval kost het € 19,95 abonnementsgeld per jaar. Aanmelden kan per email naar info@pigeoncloud.nl. Automatische meldingen worden automatisch doorgestuurd naar de nationale meldpost tijdens nationale concoursen.

Het overzicht van de gemelde duiven wordt uitgebreider. Zo is bijvoorbeeld te zien hoeveel duiven de liefhebber ingekorfd heeft en welke getekende duif gemeld is.

Om al deze voordelen volop te kunnen benutten is het raadzaam om op de dag van inkorving het inkorf (D) bestand te laden in het systeem. T.b.v. het automatisch melden en melden met de app is dit zelfs verplicht. Binnen uw vereniging zal iemand daarvoor verantwoordelijk moeten worden, wellicht de persoon die normaal gesproken het bestand naar de rekenaar stuurt. Het kost weinig tijd en de voordelen zijn groot. Een duidelijke uitleg hierover is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=mYK47lJ1ZjQ

Het zou kunnen dat al deze wijzigingen de oorzaak zijn dat we misschien niet meteen bij de eerste vlucht de meldsite kunnen gebruiken maar er

wordt hard aan gewerkt. Voor de leden van onze afdeling die in voorgaande seizoenen een account hebben aangemaakt op de meldsite van Afdeling 11, deze gegevens moesten helaas gewist worden. Deze leden dienen opnieuw een account aan te maken. Succes allemaal!

Mochten er nog vragen zijn laat het dan weten.

Namens het bestuur:
Aart Bakker
Email: info@aartbakker.nl
Telefoon: 06-21876094 (werkdagen na 17.00 uur)